DUINKABOUTERPAD HOLLANDS DUIN

Wist je dat hier in de buurt kabouters wonen?

Tenminste, dat denken we, want overal zie je kaboutersporen. Kleine voetafdrukken in het zand, wielsporen van een kruiwagentje, geplet gras van een middagdutje. En je ziet ook wel eens een kabouterdrolletje liggen. Echt waar! Kabouters wonen meestal in holletjes in de grond of in een holle boom. Maar soms ook in een verlaten schuurtje of een hutje gebouwd van takken.

Kaboutermannetjes en kaboutervrouwtjes zijn heel aardig en natuurlijk dol op hun kabouterkindertjes. Ze zijn erg ijverig en behulpzaam en de hele dag druk in de weer. Waarmee? Als je het kabouterpad loopt kom je daar vanzelf achter. Vergeet onderweg niet te zoeken naar kaboutersporen! En met een beetje geluk kom je een echte kabouter tegen...

Bij restaurant Langs Berg en Dal ligt een knapzak gevuld met lekkers voor je klaar. Met een puntmuts op loop je samen met je ouders een route van 500 tot 1500 meter. (Let op dat de tocht aan het begin zwaar is als je met een kinderwagen op pad gaat!) Onderweg luister je naar een verhaal uit het kabouterboek en doe je kabouteropdrachten. Je volgt de mooie rode routepaaltjes, na afloop mag je de puntmuts mee naar huis nemen. Zie je buiten die houten kabouter staan? Hij wijst je de weg. Veel plezier!

Reserveren is alleen nodig als je met een groep bent van 10 kinderen of meer.

Programma


Gebied: Hollands Duin
Kinderen tot en met 12 jaar: 6,50 euro
Duur: 1 uur
Contact: bel 0252-372474 of via info@langsbergendal.nl

Praktisch

  • Prijs: inclusief knapzak met wat lekkers
  • Volwassenen gratis entree
  • Gratis parkeren op parkeerplaats Staatsbosbeheer
  • De route is niet geschikt voor mindervaliden
  • Honden toegestaan, mits aangelijnd